Blog over Tupperware en ontmoetingen

Koningsdag -2-

Ik huppel door de Grote Houtstraat en kom bij de kraam die er vorig jaar of het jaar daarvoor ook stond met die prachtige lappen stof en handtassen, die zijn er nu niet, maar ik zie wel een prachtig stukje bont, een echte kraag, superzacht en natuurlijk ZWAAR VERBODEN, maar… het beestje is al vele jaren geleden hiervoor geofferd en ik zou er heel graag een nieuwe bestemming aan geven, dus ik heb een bod gedaan van 5 euro op het bontje en zowaar in de rugzak.
Ik begin wandelend al hele coutureplannen te ontwikkelen terwijl ik echt nog genoeg andere plannen op de plank heb liggen. Ik loop langs Albert Heijn en zie Mihai staan onze Straatjournaalverkoper, vorige jaren verkocht hij rozenjam en honing, samen met iemand anders vragen wij waar de jam is gebleven en hij  begrijpt dat wij volgend jaar weer jam en honing willen kopen.

Om de hoek op de Raamvest begint eigenlijk de drukte aan beide zijden staan de uitstallingen al klaar en ik loop en duik af te toe even door de knieën. Ineens zie ik een paar blauwe Allstars gympen liggen en het is feest het is mijn maat, ik wil gaan zitten op een krukje om ze even te passen en ik tref tegelijkertijd mijn allerliefste Brigitta, die ik gisteren nog had willen bellen om te vragen of ze richting Haarlem zou komen en ja hoor, ze is er gewoon, en we spreken af dat ze later die ochtend koffie komt drinken.
De gympen passen en mogen voor 7 euro een plekje in mijn rugzakje.

Ik loop verder en kom bij een grote uitstalling van o.a. Tupperware en ja als kenner en verzamelaar valt mij oog altijd op Tupperware. Dus ik loop de uitstalling in met echt heel veel spullen, en ik vraag aan de jonge meiden hoe ze aan al die spullen komen blijkt hun  moeder slechts 3 weken geleden te zijn overleden op leeftijd van 56 jaar na twee jaar kanker. Maar hun mama hield zo van de Koningsmarkt dus hebben de dochters een gedeelte van de inboedel te koop staan.
Ik koop met veel liefde twee kleine meeneembakjes en struin tussen de cd’s en trakteer mijzelf op een aantal cd’s als toevoeging aan de collectie, ja ik hoor Dick al weer zeggen, alles kan ook zo van het internet, maar ik heb ook inspiratie door het vasthouden van een cd, ik ben een beetje oldschool, misschien. En terwijl ik in de boekendoos het boek van Christiane Beerlandt tegenkom wat ik voor 5 euro mag overnemen is mijn rug zakje vol en mijn centjes zijn op. Ik huppel naar huis en ga samen met Brigitta koffie drinken.

Blog -2- door Nicole van Olderen 27 april 2018