Beter aarden – gronden

Uit de nieuwsbrief van Peter den Haring

Sinds we op rubber schoenzolen lopen en vooral binnen met kunstlicht zitten te werken achter laptops in met elektrosmog vervuilde ruimten, schieten nieuwe kwalen als paddenstoelen de lucht in. MS, allergieën, zwaarlijvigheid, Alzheimer, ai, ai.
Ons contact met Moeder Aarde is immers nog maar minimaal. Enthousiaste snurkers gingen echter dieper en snurkloos slapen, patiënten kwamen van velerlei kwalen af, nadat ze beter gingen aarden. Zomers op blote voeten lopen is ideaal, maar ’s winters op een aardingslaken slapen (500 meter ingeweven zilverdraad) helpt.

Dat zegt ten minste Jan van Stiphout op http://www.earthingnederland.nl/aardingslakens. Ik probeerde het uit.  Het werkt.

Voor aarding is contact met de aarde noodzakelijk, logischerwijs.. Maar voor mij was het dichtstbijzijnde gegronde stopcontact een eind weg van mijn pc hoek, waar ik de computer-aarding wilde gaan maken. Daarnaast was ook het geaarde stopcontact in mijn slaapkamer, een end weg. Na wat onderzoek kwam ik er echter achter, dat de radiator van de centrale verwarming meestal dubbel gegrond is.. Een aardekabel naar 1 van beide radiatoren zou zéker een lastige zaak zijn, dus koos ik er voor om te gronden via de radiator, die eigenlijk vlak naast me aan de muur hangt..

Voorkomen beter dan genezen.
Na metingen rond mijn pc-hoekje kwam ik erachter, dat daar een vrij hoge spanning aanwezig was, een zg. ElektroMagnetische veld (EMF). Zodra ik een geaarde muismat neerlegde, viel de spanning eigenlijk al direct aanzienlijk naar beneden. Ik bedacht me dat deze spanning dus ook ‘afgevangen’ kunnen worden, voordat deze in je lijf komt, en daarvoor bedacht ik een eenvoudige koperen spiraal, die aan ‘gronding’ (de radiator bijvoorbeeld) aangesloten zit; deze zou dat klusje op gaan knappen..

Nadat ik mijn bevindingen aan meerdere mensen had laten zien, wilden zij ook graag een aardingsmat. Ik kwam er echter vrij snel achter dat niet iedereen het principe erachter goed begreep, vooral het technische deel. Met een voltmeter kon ik de effecten van mijn grondings-experimenten goed aflezen, en de resultaten logen er niet om.

Een goedkoop zelfbouwpakket (van Jouke van den Berg) is er via http://www.wanttoknow.nl/aanbieding/grounding-setje-voor-wanttoknow-lezers/.