BLOG #07-2024 Het Brummense Land, donderdag 21 maart.


En zo reis ik bijna iedere week naar het Gelderse land! Rijdend op de A1 in de buurt van Voorthuizen begin ik telkens weer te huilen van het gevoel wat mij omvat als een “warm welkom thuis lief kind”. Dit is waar mijn reis naartoe beweegt, en ik heb nog geen flauw idee welke kant het opgaat alhoewel ik in VOL VERTROUWEN deze reis aan het maken ben hoor.

Ik voelde mijzelf nogal ongemakkelijk omdat ik ’s avonds naar de Raadsvergadering zou gaan en daar mensen wilde gaan aanspreken, ik voelde dat ik mijn voorouders mocht vragen om steun en de juiste woorden, tenslotte kom ik van moederskant uit een nest van vertegenwoordigers, ooms die allen hun woordjes wel klaar hadden als het nodig was.

Dus ga ik eerst langs de opslag in Apeldoorn om weer een vrachtje te lossen. Gestaag verplaats ik alle dierbare spullen, gecodeerd met kleuren en nummers en dat alles in een excel spreadsheet. Ja als ik dan ergens grip op kan houden dan is het de verhuizing coördineren, dat geeft ergens een gevoel van controle.
Dit keer ook om kennis te maken met Plein de plek waar ik in Brummen mijn spiritueel café wil gaan starten, dat ging goed, ik heb een leuke zaal Vinkenweide gehuurd op de vrijdagavond te beginnen op 19 april. Aansluitend heb ik een afspraak met de makelaar die samen met zijn vader regelmatig met een advertentie in het Brummense huis aan huis krantje staat. Een verkennend gesprek van mijn kant, voor het éérst bij een makelaar! Ik werd hartelijk welkom geheten en ik ben wel wat wijzer geworden van hoe het in het buitengebied van Brummen beweegt qua boerderijen en verkoop en taxatie.
Aansluitend naar mijn favoriete restaurant Marmaris om een heerlijke maaltijd te nuttigen en daarna door naar de raadsvergadering van de gemeente Brummen.

Binnengekomen in het gemeentehuis van Brummen staat er een tafel met een bordje “in gesprek met de Raad”, ik stond daarnaast en er was nogal wat reuring want dit was meteen de eerste vergadering voor de tijdelijke burgemeester Geert van Rumund. Groepsfoto’s van de diverse fracties, de wethouders, de burgemeester en ga zo maar door. Er kwam een wethouder op mij aflopen (ik stond natuurlijk aan dat tafeltje) “in gesprek met de Raad”, en ik vertelde over mijn stichting voor minder bedeelde en kansarme kinderen en dat ik in Brummen wil landen met mijn stichting Iedereen is Kind, de wethouder bleek Ingrid Timmer te zijn van D66 met onderwijs en jeugd in haar portefeuille, hoe toepasselijk. Zij luisterde aandachtig en wees mij meteen naar Yasemin Cegerek van PvdA deze wethouder heeft minimabeleid in haar portefeuille en ook daar trof ik veel interesse, dit alles schonk mij moed om de rest van de avond de vergadering vanaf de publieke tribune mee te maken. Aansluitend was er een borrel waar ik voor koos om niet aan te schuiven, ik wilde weer naar Haarlem.

Het weekend stond in het teken van familie en kinderen, heerlijk de kinders kwamen eten en dat is voor mij een cadeau 1e klasse. De aangetrouwde vrouwen kunnen het bijzonder goed met elkaar vinden en ik geniet daarvan. Zaterdag had ik een vriendin een inwijdingsritueel aangeboden om haar nieuwe huis in te wijden. Drie andere dames erbij uitgenodigd en er was een knus groepje: samen ervaringen delen, het huis verankeren, meditatie, luisteren naar mooie muziek en een heerlijk hapje en drankje erbij. Terwijl ik in haar huis zat zag ik al een paar mogelijkheden om mijn plantenkinderen een nieuw tehuis te geven. Ja ik ben de trotse moeder van bijna 40 planten waarvan sommige al meer dan 40 jaar oud zijn, niet alles kan ik meeverhuizen dus ik heb pleeggezinnen nodig, en nieuwe tehuizen.