BLOG #08-2024 Paas weekend – witte donderdag en goede vrijdag

Witte donderdag 28 maart vertrek ik met de auto om via Brummen door te rijden naar Groenlo, waar ik bij lieve vrienden een nachtje ga logeren. Eerst langs Brummen om de posters op te hangen voor de aankondiging van het spiritueel café op vrijdag 19 april. Ja dan is het wel even een ritje hoor, maar planning is de grootste kracht in dit soort situaties. Moe maar voldaan kwam ik aan in Groenlo, wel een uur te laat maar dat maakte ik snel weer goed met een knuffel en een heerlijke glimlach. Ik mocht dit keer niets meenemen was mij uitdrukkelijk vertelt dus met lege handen een huis binnenlopen voelt nog steeds ongemakkelijk hoor.

Na een heerlijk bakkie koffie bleek dat manlief Marcel voor ons zou koken zodat ik samen met mijn vriendin Astrid naar het graf van onze vriendin Erika kon gaan. Dat ligt in Doetinchem op de natuurbegraafplaats. Ik hoefde niet te rijden wat alweer een cadeautje is en samen met onze schepjes, schelpjes, bloemenzaadjes en flesjes water hebben we bij het graf van onze Erika er weer een mooi ritueel van gemaakt. Even voelen en herinneren en samen zijn, thuis in Groenlo was er een heerlijke maaltijd en we hebben er een fijne avond op deze witte Donderdag van gemaakt met op de achtergrond “the Passion” waardoor wij met enige regelmaat even stilstonden bij de Witte donderdag in Groenlo.

Vrijdag door naar Horst in Limburg, ja als ik er dan toch “bijna ben” dan maak ik zulke routes, heerlijk met mijn witte Swifty auto mijn vleugels op de weg. Kopje koffie, goed muziekje, cruise control en de navigatie vertelt mij hoe ik via Duitsland het snelste in Horst kom. Bij mijn vrienden in Horst bleef ik natuurlijk ook een nachtje slapen. Samen met Alda zijn we naar een herdenkingspark met een beeldentuin geweest waar de psychiatrische patiënten van jaren geleden herinnert werden met herdenkingsbeelden van hun psychiatrische verleden. Ook prachtige kunst gezien en heerlijk gewandeld in het Limburgse Land.

Op de heenweg was ik een bord van een boerderijwinkel tegengekomen en ja het is natuurlijk “asperge tijd” dus op weg naar Haarlem sloeg ik toevallig de juiste weg in en heb ik mijzelf getrakteerd op “een volledige aspergebeleving”. Krieltjes, de juiste saus, asperges vers geschild, mooie ham, roomboter en eitjes. Dat zijn de verheugmomentjes waar ik mijzelf erg blij mee maak.

Spiritueel café 19 april