BLOG #11-2024 Brummen spiritueel café

Vrijdag 19 april, spannend hoor mijn eerste keer spiritueel café in Brummen. Eerst zoals altijd langs de opslag in Apeldoorn en aansluitend posters plakken in Brummen bij de Jumbo, Dekamarkt, kapper, restaurant Marmaris en de drogisterij Troost.
Om 18:45 loop ik Plein 5 binnen om mijn zaal in te richten en af te wachten wie er komen gaat. Ik heb besloten om deze avonden op basis van donatie te starten zodat de kosten voor de bezoekers geen probleem kunnen zijn. en ik heb mazzel want de zaalhuur is echt maar 20 % van wat ik in Apeldoorn betaalde. Ik wacht rustig af en we starten met 5 bezoekers! YES! Een bekend gezicht uit Apeldoorn en vier nieuwe mensen. Het thema is engelenkaarten en we starten met een meditatie en een voorstelrondje. Voor ik er erg in heb is de avond voorbij en ik ga met een voldaan gevoel richting mijn logeeradres in Voorthuizen.

Zaterdag 20 april heb ik een afspraak bij mrs. T onze lieftallige en markante Thérèse van reeds 94 jaar, om haar auto te gaan verkopen. Mrs. T is al een aantal maanden zwakjes en heeft zelf gezegd dat zij geen auto meer gaat rijden, ik heb dat haakje meteen gebruikt om te gaan luisteren in mijn omgeving of ik iemand met een rijbewijs een ontzettend plezier kan doen met deze prachtige Suzuki. Ik verstuurde aan Stella een appje met de vraag of zij een rijbewijs heeft en zij bevestigde dat. Zaterdag 20 april komt zij kijken of de auto “iets” voor haar is. Of er een match is, bedoelen we dan toch?

Mijn gedachte is om voor de Suzuki een nieuwe eigenaresse te vinden die een auto nodig heeft maar er niet zoveel voor kan betalen. Eigenlijk een eerste opdracht voor mijn stichting in oprichting “Iedereen is Kind”. Ik volg Stella al jaren maar meestal via facebook het prachtige medium wat mensen over elkaar op de hoogte houdt. Stella heeft de armoedegrens met enige regelmaat aangetikt en er een boek over geschreven. Zij voedt (net als ik vroeger) twee kinderen in haar eentje op. Stella reisde wekelijks met het openbaar vervoer van Amsterdam naar een verzorgingshuis in Den Haag om haar dementerende moeder te verzorgen en op de terugreis in de trein deelde zij haar ervaringen en lazen wij allen mee. Haar moeder is nu in de hemel op een wolk, maar haar vader adviseerde Stella enige weken geleden kind neem nou eens een paar rijlessen zodat je de handigheid er weer van krijgt om auto te kunnen rijden… Ja ik zie dat als een signaal van boven waarin de kosmische interventie geduldig maar gestaag mij helpt bij het vinden van het juiste moment.

Anyway dit geschreven hebbende lopen wij zaterdag 20 april naar de Suzuki nadat Stella met mrs. T heeft kennis gemaakt natuurlijk, en ik beschrijf mijn wens om de auto aan haar te kunnen verkopen tegen een klein bedrag. We stappen de auto in en barsten beide in tranen uit, haar achternaam is Swart en de auto heeft een zwart met wit geblokt dakje en is zwart van zichzelf. Hoe toepasselijk, bij het starten zegt de auto prrr, prrr prrr. Nou ja zeg, dat lijkt wel een grapje van mrs. T die boven vanuit haar raam de hele boel zit mee te kijken. We moeten de Suzuki service bellen en die zijn er binnen 30 minuten om de auto op te starten, echter zegt de monteur dan moet u minstens 30 minuten gaan auto rijden om de accu weer op te laden. Nou had ik die dag geen verdere afspraken dus besluiten we dat ik Stella naar haar vader rijdt in Blaricum, kan hij meteen even de auto zien en daarna rijd ik terug naar mrs. T. Gewoon lekker samen in de auto over de snelweg zoef zoef zoef en een goed gesprek erbij wat wil je nog meer toch?

Stella en de Suzuki