BLOG #12-2024 Bezoek aan provincie Gelderland in Arnhem

 

Woensdag 24 april was het zover, ik zou met de trein naar Arnhem afreizen om bij de open agenda van de provincie Gelderland in te gaan spreken. Ik had via de griffie een aanvraag gedaan voor spreektijd echter na overleg met de griffie en hun advies was het slimmer om eerst de gedeputeerden aan te schrijven en pas daarna de Statenleden via de open agenda te informeren.

Dus zo gezegd zo gedaan een mail aan de gedeputeerde Zoet geschreven dat ik voor mijn stichting Iedereen is Kind op zoek ben naar een tijdelijke boerderij in het buitengebied van Brummen. Helaas doet de provincie Gelderland niet aan ontvangstbevestigingen dus ik moest gewoon weer geduld hebben. Dat is niet mijn sterkste kant deze oefening. Dus na enige dagen weer een mail gestuurd met verzoek om bevestiging van ontvangst en op 23 april , een dag voor mijn bezoek aan de provincie krijg ik het advies om aan het mailadres van het spreekuur van gedeputeerde Zoet te schrijven, dus zo  gezegd zo gedaan…Dit is trouwens de enige gedeputeerde met een spreekuur!

Woensdag in Gelderland een prachtig provinciehuis waar ik al eerder geweest ben, ik ga wachten op de open agenda en er zijn drie sprekers, ieder krijgt 5 minuten en daarna worden er vragen gesteld door de Statenleden over de diverse onderwerpen. Ik luister en bedenk ja daar had ik ook kunnen staan, maar goed beter de koninklijke weg bewandelen dan spijkers op het fietspad strooien.

De sprekers zijn klaar en de Statenleden en griffiemedewerkers lopen allen weer hun eigen weg, er is aansluitend een commissie en ik blijf de boel nog even observeren en raak in gesprek met twee statenleden van D66 we zijn de enige drie mensen nog in deze ruimte met schitterend uitzicht op de Nederrijn. Terwijl ik mijn verhaal vertel dat ik op zoek ben naar contact met gedeputeerde Zoet zegt hij kijk daar komt hij net aanlopen.

Vanuit het niets loopt gedeputeerde Zoet op ons af en krijg ik de mogelijkheid om in een paar zinnen te vertellen van mijn mail en mijn zoektocht naar een boerderij. WAUW! Dat noem ik wederom een staaltje van kosmische interventie. Ik ga aansluitend op de publieke tribune zitten en straal de gedeputeerde in met positiviteit en vertrouwen dat mijn vraag beantwoord wordt.

Ik vertrek met de trein naar Amsterdam maak een tussenstop om in de Nieuwe Kerk een gospelconcert bij te wonen. Halleluja wat een ervaring zeg, de zegeningen die ik door mij heen voel stromen in deze prachtige kerk (waar ik nog niet eerder ben binnen geweest) en de Spirits die mij begeleiden om dit pad van vertrouwen te blijven bewandelen. SUPER!! POWER! Voldaan vertrek ik weer met de trein naar Haarlem. Een dag later al krijg ik antwoord via het spreekuur mailadres dat ik uiterlijk maandag 13 mei gekoppeld wordt aan een ambtenaar die mijn mail zal beantwoorden.