Blog over tasjes en regenbuien

En zo was ik afgelopen donderdag in Amersfoort voor een landelijke bijeenkomst voor Arbo-preventiemedewerkers.

En aansluitend had ik bedacht om bij Ellen Engelman in Amersfoort langs te gaan, tenslotte was zij net samen met haar dochter Roos een nieuwe winkel met kleurrijke schoenen en jurken en tasjes begonnen, een vriendin zij nog met een glimlach en licht vermanende vinger “en geen tasjes kopen hoor”, tussen ons gezegd daar had ik nog niet over nagedacht. Ik houd van tasjes en ik heb er meestal wel een die past bij wat ik draag, maar de meeste tasjes zijn mij zo aan komen waaien zeg maar.

Het was dus die warme donderdag waarna er een front van regenbuien en donders over Nederland zou gaan trekken. Terwijl ik heerlijk voor de regen binnen was en in The Little shop of Colours een kopje koffie dronk trok er een donders en bliksems front over Amersfoort. Ik telde mijn zegeningen, gezellig even bijpraten, na de file vertrekken, nu het onweer daarna frisse lucht!
Zo heb je alweer drie zegeningen in de hand!

Terwijl ik een minutieus rondje loop door de winkel zie ik ook een rek met mooie, originele en bijzondere herenoverhemden hangen, mijn vraag of ze ook getailleerd zijn wordt beantwoord met ze komen uit Italië en Nederland en zijn ook getailleerd.
En pardoes echt niet op de bovenste plank maar ergens iets verscholen hing zij op mij te wachten dat ene tasje waar mijn hartje sneller voor zou gaan kloppen zij wisten dat daar boven natuurlijk al lang. Een koddig klein tasje met voldoende ruimte voor foon, lippenstift, visitekaartjes, spiegeltje, zakdoek en sleutels. Precies zo eentje zou ik nodig hebben op zaterdag 5 augustus in Amsterdam. De befaamde Gayparade staat weer op onze agenda om te gaan bezoeken. En de prijs was ook al zo klein, nog onder de 10 eurios. Een grijns breekt door op mijn gezicht en hierbij presenteer ik mijn nieuwste aanwinst. De regenboogtas.
En natuurlijk met een hartelijke groet van Ellen en haar dochter Roos. Bezoek deze winkel eens in het centrum van Amersfoort een mooie stad om een dagje te gaan winkelen en de historie van de stad te verkennen.
Nicole van Olderen, 22 juni 2017