Blog over kleren, kleuren en sjaals.

Koningsdag -1-

Yes! Het was stralend weer vanmiddag, het volk heeft zich fantastisch vermaakt hier in de Haarlemse binnenstad.

Ik was al vroeg uit de veertjes want voor/onder mijn slaapkamerraam wordt om 06.30 al aardig geroezemoesd. De kramen worden neergezet en de eerste verkoopkreten hoor ik al zachtjes mijn bed in dwarrelen.

Hoppetee eruit dus! Dit jaar geen kraam buiten maar een pyjamadagje. Zo heb ik het in ieder geval met mijzelf afgesproken. Dus een oranje outfit aan en stevige wandelschoenen, een extra borstrokje (vestje), oranje lippenstift en de zeer oude dubbel gevoerde fleecejas even afgeschuierd zodat er geen kattenhaartjes en ander zuks meer opzitten. Kleingeld en wat briefjes ( 30 euro) mee en het beschaafde formaat rugzak op.

Tralalala het is nu 07.45 uur en buiten kom ik meteen Jacqueline de buurvrouw van verderop tegen, zij is een van de trekkers van het project plantenbakken i.p.v. fietsen in de steeg. En afgelopen weekend was het zover, de “opzomerdag” was er weer een evenement wat 2x per jaar wordt georganiseerd in onze wijk en waarbij de bewoners hun straatje schoonmaken en opleuken met plantjes en later met elkaar gaan lunchen met live muziek erbij. Wij waren niet thuis maar ik had al wat voorwerk gedaan, alle peuken weer tussen de straattegels uitgepunnikt en een kapotte plantenpot vervangen voor een nieuwe, en natuurlijk weer eens geveegd.

Ik geef Jacqueline een groot compliment want zowaar zijn er dit jaar drie plantenbakken in de straat gemetseld en voorzien van planten – boompjes – struiken uit de eigen tuin van Jacqueline. Het ziet er groen en leuk/vrolijk uit, en het aantal fietsen wat in de steeg gezet kan worden wordt hierdoor minder, dat maakt onze steeg een trotse steeg.  Ik loop samen met Jacqueline de Grote Houtstraat in en zie mijn buurman Wiep staan met een kraampje dit jaar, hij is een gezelligerd en heeft altijd wat te vertellen naast hem staan de andere buren uit de steeg, het stralende damestrio Ella en vriendinnen. Ieder jaar een grote kraam met bergen dames en herenkleding voor 1 euro, dus heb ik even een pitstop gemaakt en alvast drie items terug naar huis gebracht.

Ik begin opnieuw met een lege rugzak de straat in te lopen en kom bij een rijtje dames en meiden die een leuke hoeveelheid maatje 38 en schoenmaatje 38/39 hebben, jammer! Maar goed er zijn wel sjaals en ik zie een prachtig vestje en krijg meteen een plan om daar iets mee te gaan doen. Ik koop het vestje met het plan om daar een tasje van te gaan maken en de sjaals, een goede sjaal is altijd fijn om erbij te hebben en sinds ik mijn lezing over kleur en chakra’s heb gegeven maak ik gebruik van mijn collectie sjaals om het effect van kleur op de mens te laten zien, dus een extra sjaal  en dan vooral in een andere kleur komt altijd van pas.
Ik vraag of de jonge dame de sjaals in mijn rugzak stopt terwijl ik 3 euro afreken.

Blog -1- door Nicole van Olderen 27 april 2018