Cholesterolrijk voedsel is niet slecht voor je.

Uit the Optimist Daily van vrijdag 13 februari 2015

Cholesterolrijk voedsel niet slecht voor je, belangrijk Amerikaans adviesorgaan trekt cholesterol-waarschuwing in

The Washington Post

Het invloedrijkste Amerikaanse adviesorgaan op het gebied van voeding stopt met het waarschuwen voor cholesterol in voeding.

Cholesterol zou ‘geen voedingsstof van zorg’ meer zijn, volgens de Dietary Guidelines Advisory Committee, die de nationale richtlijnen op het gebied van voeding om de vijf jaar vaststelt.

Dat is een grote doorbraak in het denken over deze voedingsstof. Vijf jaar geleden werd er nog uitgebreid gewaarschuwd voor de link tussen cholesterol en hart- en vaatziekten. The Washington Post heeft de hand weten te leggen op documentatie waaruit blijkt dat het adviesorgaan dit jaar de waarschuwingen schrapt.

Er zou niet genoeg bewijs zijn dat cholesterolrijk voedsel zoals eieren, orgaanvlees, paling en garnalen de cholesterolwaarde in het bloed verhoogt.

Bij een te hoge cholesterolwaarde zou het belangrijker zijn transvetten te mijden dan cholesterol-houdend voedsel te laten staan. The Optimist schreef al meerdere keren uitgebreid over onderzoek waaruit blijkt dat cholesterolrijk voedsel niet gemeden hoeft te worden…

http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2015/02/10/feds-poised-to-withdraw-longstanding-warnings-about-dietary-cholesterol/