De Nieuwe Band

De Nieuwe Band
We stellen ons graag aan je voor en leggen uit wat we doen en hoe we werken! Al 30 jaar zijn we een onafhankelijke en zelfstandige coöperatie in biologische voeding. Een schakel tussen boeren, producenten, winkels en consumenten. Met ruim 70 medewerkers werken we met veel enthousiasme samen en leveren zo’n 3.000 producten aan winkels, horeca en instellingen.

Ontbijten kan op superveel manieren.
Van havermoutpap tot een stevige boterham, van boekweit tot een beschuitje met hagelslag. Sinds kort kun je zelfs ontbijten met pannenkoekjes van bananenmeel! Ontzettend lekker en ook ideaal om mee te nemen als lunch naar school of werk. We inspireren je graag met
3 ontbijt-tips, welke is jouw favoriet?

Demeter en biodynamisch!
Al ruim 80 jaar zorgen biodynamisch werkende boeren en verwerkers voor een ruim assortiment hoogwaardige voedingsmiddelen. Naast de zorg voor voedingsmiddelen vol levenskracht besteden de boeren en verwerkers ook zorg aan de bedrijfsomgeving. Er is grote aandacht voor het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en de sociale en economische vernieuwingen op en rond een bedrijf. Hierdoor zijn biodynamisch werkende bedrijven vaak voorloper bij nieuwe initiatieven zoals landbouw en zorg. Zij realiseren levendige contacten met de consument door boerderijwinkels, webshops of klantenkringen. De bd-landbouw is steeds in beweging. Dat vind je terug op ieder afzonderlijk Demeter-bedrijf en dat vind je ook terug in het ontwikkelen van de Demeter-voorwaarden.

Een Demeter-certificaat garandeert dat een boer of tuinder verder gaat dan de Europese wetgeving voor biologische landbouw (in Nederland bekend door het EU-logo voor biologische landbouw). Naast de harde controleerbare normen maakt elke boer individuele keuzes op basis van de principes en meer algemene richtlijnen.”

 

De Nieuwe Band
Noorderringweg 12, 9363 TC Marum
tel: 0594-645300

website: www.nieuweband.nl