GHB verslaving

Door Nicole van Olderen op facebook gepost:

GHB! Het is een zéér groot probleem aan het worden, wegkijken helpt niet!!

Kijk gerust op deze website even waar ik het over heb..
https://www.npo3.nl/tygo-in-de-ghb/VPWON_1290745

In de aflevering van maandag 11 december 2018 zie ik de gebruikers van GHB – speed – slaappillen weer op tv verschijnen. Deze serie die voor de EO gemaakt is laat zien dat het gebruik van GHB een zeer grote stijging doormaakt met name op het platteland van Brabant.
Of er in geheel Nederland zo een grote verslaving gaande is weet ik dus niet!

Verslaving aan GHB is zéér lichamelijk!
Dat is dus ook het ergste ervan het wordt zelfs genoemd als een grotere verslaving dan heroïne.
En dat was erg in de jaren van toen!
Deze verslaving aan GHB in combinatie met speed en slaappillen maakt dat jongeren en oudere jongeren na afkicken een zéér grote kans op TERUGVAL in hun gebruik hebben.

De oplossing ligt voorhanden, wie pakt de bal op!?

Solutions een gerenommeerde afkick kliniek zegt met klem dat zij de GHB verslaafden  minimaal kunnen faciliteren. Dit komt omdat er géén kundig verplegend personeel te vinden is!

Nodig: vakkundig personeel, dat kunnen ook medewerkers uit de voormalige gevangenissen zijn, die penitentiaire medewerkers hebben nl ook met deze soort gevangenen te maken (gehad).

Nodig: plekken waar GHB verslaafden kunnen detoxen, dit is een zeer risicovol proces waarbij de gebruikers hun leven kunnen laten, oftewel doodgaan aan de ontwenningsverschijnselen.

Gebruikers komen soms wel vier keer per week op de EHBO aan vanwege (bij) verschijnselen van het gebruik, dit kost de maatschappij kapitalen!!

Nodig: een alternatief voor de EHBO plekken in het ziekenhuis. Waar verslaafden die (bij) verschijnselen van hun gebruik ervaren naar toe (door) verwezen worden. Het liefst bij de bron informeren dus de dokterspost – artsenhulplijn – ambulance – 112.

Wie raken verslaafd?
Het betreft meestal jongeren met een laag zelfbeeld, geen of weinig eigenwaarde en geen toekomstbeeld wat realiteit bevat.

Die jongeren hebben een RESET nodig! Waarbij zij op een veilige plek in “een safe house” een ander en nieuw bestaan kunnen opbouwen.

Nodig: plekken waar je kunt wonen in groepsverband met ondersteuning van hulpverlening (Parlan bijvoorbeeld of medewerkers gevangenis), waarbij een dagritme essentieel is.

Nodig: een dagbesteding voor als je ontgift bent en NIET TERUGKEERT naar je oude dorp!

Wat ga je dan doen??

Nodig: De zorgboerderij, want dat zou het kunnen worden, klein veestapeltje, kipjes, een moestuin, en daarin kun je ook diverse producten verbouwen, zoals cannabis!

Dat klinkt als de kat op het spek binden… Cannabis is echter een kalmerend middel waarbij je de cannabis ook kunt gebruiken in druppelvorm om de afkickverschijnselen van het lichaam te ondersteunen in herstel.

Het verbouwen van dit natuurproduct is in een prematuur stadium waarbij de Nederlandse regering slechts een klein stapje zet en de achterstand ten opzichte van de gehele wereld steeds groter wordt. Onze koplopers positie zijn wij al vele jaren kwijt.
Landen als Spanje, Canada en diverse staten in USA hebben de volledige verbouw en verkoop van cannabis – hennep – wiet al vrijgegeven en gereguleerd.
Daarmee bedoel ik dat de overheid er dan aan verdiend omdat zichtbaar en meetbaar is wat er verbouwd en verkocht dus omgezet wordt.

Wie pakt de bal op!!

Neem mijn teksten mee en strooi ze door het hele land!

Voeg er woorden en teksten aan toe, houd discussies op diverse fora en deel mijn plannen, strooi ze rond!

Groet van Nicole van Olderen, Haarlem