Havermout ontbijt cake brokken

Recept van het internet geplukt, tekst is van de maakster! 

Havermout ontbijt cake brokken

Een traktatie in de ochtend! Zo wil ik het wel noemen; deze smeuïge havermout ontbijt cake.

Het was eigenlijk een probeersel dat héél goed heeft uitgepakt!

Lees gauw verder voor het recept. 

Als jullie eens wisten hoe vaak ik eindig met mislukte uitprobeersels!

Eindelijk lukt er iets in één keer goed en gelukkig had ik er foto’s van gemaakt!

Goed, wat heb je nodig?

  • 160 gram havermout
  • 3 eetlepels kokosvet (of boter)
  • 480 ml plantaardige melk
  • 4 eetlepels lijnzaad
  • 1 ei
  • 120 ml honing
  • 1 banaan
  • handje bevroren bosbessen (hoeveelheid mag je zelf bepalen)
  • heeeeel veeeeeel kaneel als je dat lekker vindt
  • Bakblik met bakpapier erin

Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celcius

Doe het vet, melk en honing in een kom en meng dit met een vork door. Het kan zijn dat het vet niet goed gemengd wordt, maar dat is niet erg. Eenmaal in de oven zal het toch wel smelten.

Op de bodem van het bakblik plakjes banaan

Handje bosbessen bovenop. Je hoeft ze er niet in te duwen, ze zakken vanzelf in de oven.

Zet dit 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Het is afhankelijk van je oven hoelang ze erin moeten blijven, dus houd het even in de gaten!

Je zult merken dat het wat “nattig” is als het de oven uit komt. Maar het komt goed! Laat het helemaal afkoelen (of neem alvast een klein hapje), ik heb het in de koelkast gelegd en ben direct naar bed gegaan. Niet kunnen wachten tot het ontbijt!

2016-02-05 18.00.18