het Genotspunt

Bij de term ‘het genotspunt’ kan je van alles bedenken. Wij doelen hier op de we­ten­schap­pe­lij­ke term die bewerkt voedsel, met de perfecte combinatie van suiker, zout en vet erin betekent, waardoor je zoveel mogelijk van het product eet als je kunt.
En daarna wil je eigenlijk nog meer. Daarom is het onmogelijk om één aardappelchipje te eten. Het product is zo gemaakt dat je een heel zakje wilt. En dan op zoek gaat naar een tweede.

Boek: Koolhydraatarm, suikervrij en vetrijk

Het genotspunt wordt in je hersenen geregeld.
In je hersenen bevindt zich een gebied, de ap­pe­staat, dat als eetregelcentrum fungeert. Als je grote hoeveelheden koolhydraten tot je neemt, is de kans groot dat je appestaat ontregeld is door de verlokkingen van al dat verslavende eten, en niet meer naar behoren functioneert.
Dat komt doordat voedsel met veel koolhydraten een heel gemene eigenschap heeft: het bezorgt je alleen maar honger. Er zitten vrijwel geen voe­dings­stof­fen in, maar wel heel veel zout en suiker, en dus wil je er steeds meer van.
Kijk verder op de website