Narcisme, hoe herken je het?

De definitie van een narcist dient gediagnosticeerd te worden door een psychiater.

De narcistische persoonlijkheidsstoornis

Narcisten worden niet gediagnosticeerd omdat zij zelf niet vinden dat zij iets mankeren!

Kenmerken:
Op zoek naar complimenten
Niemand anders is belangrijk
Jij moet hem/haar achterna zitten
Hij/zij denkt dat de wereld om hem/haar draait en dat jij het verdient dat hij of zij terugbelt.

Gedrag:
Aardig en charismatisch maar na een aantal maanden of een jaar, dan draaien ze helemaal als een blad om.
Respectloos

Gedrag naar jou toe:
Neigen ernaar om zichzelf de schuld te geven voor die verandering in zijn/haar leven, het was alleen gespeeld om jou aan de haak te slaan.
Jij voedt zijn/haar narcisme als je jezelf de schuld geeft.
Jij bent de schuld voor alles op geestelijk level zodat jij twijfelt aan hoe je de wereld ziet.
Hij/zij ontkent en draait de situatie om.
Hij/zij ontkent alles en draait het om naar jou zodat jij de schuld bent.

Bijvoorbeeld:
Jij zegt: “ik vind het niet plezierig zoals jij flirt met andere vrouwen, alsof je geen respect voor mij hebt…”en hij zegt dan “flirt ik dan met andere vrouwen of is dat iets wat je gewoon in je hoofd aan het verbeelden bent, je hebt alle eerdere relaties verpest en nu ben je bezig deze relatie te verpesten door dingen in je verbeelding te maken en mij dan aan te vallen”

OF “de enige reden waarom ik flirt met andere vrouwen is omdat jij mij niet genoeg aandacht geeft, je brengt alleen maar tijd door met je vriendinnen, je werk en de sportschool, je toont mij niet genoeg aandacht daarom flirt ik met ander vrouwen dat is jouw schuld.”

Daarmee verlaagt jouw zelfvertrouwen en dat je blij mag zijn met hem te gaan.

Gedrag naar anderen toe:
Verwijderen van vrienden en mensen waarmee je vertrouwd bent
Hij/zij wil je isoleren van alle vriendinnen en hij/zij wil macht over jou.

Een relatie als vrouw met een mannelijke narcist:
 Voor een narcist zijn alle dichtbije relaties om er zand in te gooien.

Hij zegt zoiets als “diep van binnen is zij jaloers op jou en zij wil iets van je, en ik vind dat ze zich vreemd gedraagt, ze wil je gebruiken en ik ben de enige die je kunt vertrouwen”, hij wil dat je keuzes maakt voor hem.

Hij haat je en heeft je nodig! Hij verwaarloost je, tot je wegloopt dan wil hij je terugtrekken, je mag niet weg hij heeft je nodig om zijn narcisme te voeden. Hij gunt het je niet om naar een ander toe te gaan. Als je wilt dat de relatie verbetert voedt je zijn narcisme. En zal hij een glimp laten zien van hoe hij in het begin was.

Pijn, schuld, kopen, chantage hij doet alles om je in zijn macht te houden.

De enige kans die je hebt dat hij je los wil laten als hij een andere vrouw heeft die jouw plaats in kan nemen. Dan kan het hem niet schelen dat je wilt weggaan.

Tegen die tijd zijn er in jouw leven al vele vriendschappen en relaties met andere mensen verpest en heb je veel schade aan je reputatie opgelopen en je zelfbeeld.

Daarom moet iedere vrouw weten hoe dit zit.

Het is van belang dat je herkent dat je misschien al eerder met een narcist een relatie hebt gehad, want dan heb je een verkeerd beeld van wat een man jou kan bieden en jouw verwachtingen van een relatie met een man in het algemeen. En hoe je jezelf ziet!

De grote vraag om dit te herkennen is:
Als jij je afvraagt na de relatie wat je hebt gedaan waardoor deze man je zo slecht heeft behandeld. Niet zoiets als wat je kunt doen om een betere vrouw te zijn.

Maar als je uit wilt zoeken welke acties van jou, reacties van hem hebben veroorzaakt die slecht en niet geaccepteerd door jou zouden zijn voor die tijd. Want die gedachtestroom is ingebracht door een narcist zodat hij geen verantwoording voor zijn daden hoeft te nemen want dat doet zij dan.

Je bent geen verliezende zaak als je al eens eerder met een narcist een relatie hebt gehad, maar er is wel werk aan de winkel!

 En als je huidige relatie een racist is moet je afstand gaan nemen want geen enkele man kan genezen worden van zijn narcisme, en iedere poging zal jou ziek maken.