open brief aan mijn kankers

Odette Schoonenberg schrijft openhartig:

Open brief aan mijn kankers

Odette Schoonenberg

Beste kankers. Laat ik beginnen met het feit dat ik me best voor kan stellen dat jullie besloten hebben om jullie tentenkampen op te slaan in mijn lichaam. Het is er waarschijnlijk goed toeven. Gratis gezonde voeding, voldoende ruimte voor ontspanning en een royaal aanbod aan frisse buitenlucht. Toch moet ik jullie – ja, jullie zullen wel teleurgesteld zijn – mededelen dat jullie niet welkom zijn.

 
Odette Schoonenberg blogt voor VROUW.nlFoto: Eigen beeld
 

Nu niet, nooit geweest en nooit meer. Kijk, rebellie is prima op zijn tijd, een dolletje mag best, maar zodra situaties uit de hand lopen en dingen naar terrorisme gaan rieken, is het einde oefening. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik ervoor gekozen heb om jullie niet alleen met handwapens te lijf te gaan, maar tevens laserapparatuur en chemische oorlogsvoering in heb gezet. Tuurlijk, het zou gepaster zijn geweest om eerst even een goed gesprek op de agenda te zetten, maar voor vredesonderhandelingen, zijn partijen nodig die voor rede vatbaar zijn. En dat laatste is nou niet bepaald iets waar jullie in uit lijken te blinken.

Ik snap sowieso de lol van deze hele wantoestand niet, want dood en verderf zaaien op je eigen grondgebied is niet echt snugger als je je beseft dat je vervolgens zelf ook ten onder gaat. Neem aan dat jullie niet echt opgelet hebben tijdens de geschiedenis les. Het is ook niet zo dat je even 1,2,3 kunt verhuizen naar een ander land, snuggerikken.

President

Jullie zitten op een eiland. Een eiland waar ik nog altijd de president of koningin (het is maar net wat je prefereert) van ben en ik ben jullie aanwezigheid meer dan zat. Deze mededeling komt niet volledig uit de lucht vallen, neem ik aan. Weet je, ik begrijp best dat jullie op een goed moment dachten: hé weet je wat, het stikt hier van de gezonde ijzersterke rakkers, waardoor wij doetjes lijken, dus kom we gaan de “bad boys” uithangen.

Hartstikke leuk bedacht allemaal hoor, maar er is een tijd van komen. En er is een tijd van gaan. Nou, laat dit nou het moment bij uitstek zijn waarop die tijd van gaan, is gekomen. Fijne woordspeling hè?! Waarheen? Nou die keuze is dus aan jullie. Je kunt nu nog tot bezinning komen en overstappen naar de goede kant, of je bent – net als vele van je wapenbroeders die inmiddels het loodje hebben gelegd – het haasje.

Handreiking

Genoten van de chemische aanvallen? Waren jullie erg teleurgesteld toen bleek dat de “good guys” geen moer gaven om die chemo’s? Dat zij lustig door bleven werken? Ja, dat was even slikken zeker? Ik snap dat het niet altijd even makkelijk is om je fouten toe te geven. Toch bied ik jullie een handreiking. Soort van amnestie zeg maar. Anonieme overgave kan vanaf vandaag. En ik ben zelfs in staat om jullie een unieke kans te geven. Dat heet: mits je beloofd om altijd een goede, gezonde cel te blijven. En waag het niet om die belofte te breken!

Voordelen? Dan kun je volop meegenieten van het feit dat ik jullie de komende jaren heel veel veren in de spreekwoordelijke derrière steek en we samen de strijd aangaan tegen andere ontspoorde terroristen. Want jullie mogen dan een zooitje ongeregeld zijn, het kan erger. Er zijn rebellen die er een genoegen in scheppen om kleine kindertjes te pesten. Nou, die lust ik helemaal rauw.

Bad guys

De beloning? Ja, ik snap het: niets menselijks is jullie vreemd! Nou die is simpel. De “good guys” worden namelijk altijd op handen gedragen. En zolang jullie “bad guys” blijven, wordt er wel veel over jullie gekletst, maar dat is nou niet bepaald op een gezellige manier. Lijkt me geen pretje om altijd maar gezien te worden als een diep gehate aartsvijand. Zien jullie de krantenkoppen al voor je? “Alle kankercellen hebben massaal besloten om zichzelf te transformeren tot pretcellen”. Geloof me maar, de hele mensheid zal jullie bejubelen. Met een beetje geluk halen ze jullie binnen als helden.

Probeer het maar eens. Het is echt leuker, fijner, mooier en geeft stukken meer voldoening. Dus hebben we een deal? Fijn, dan gaan we vanaf morgen met zijn allen feest vieren. Ik regel de champagne, zorgen jullie voor de glimlach op ieders gezicht? Zo moeilijk was dat niet, toch?! En jullie tentenkampen? Ik gooi er een vijfsterren resort tegen aan. Zeven sterren? Geen probleem. Ik onderhandel niet graag met terroristen, maar voor deze ene keer maak ik graag een uitzondering. Bij voorbaat dank. Namens de volledige mensheid.

Over Odette

Al jaren runt Odette Schoonenberg samen met haar zakenpartner en tv-persoonlijkheid Thijs Willekes het succesvolle PR-bureau So PR. Wanneer zij gediagnosticeerd wordt met maar liefst drie totaal verschillende kankersoorten, probeert zij haar reputatie als ‘boeddhist op hoge hakken’ niet alleen waar te maken, maar gaat tevens glimlachend de strijd aan met het nog altijd heersende stigma rondom kanker. Op VROUW.nl blogt ze elke woensdag over die strijd.

 

website: http://www.telegraaf.nl/vrouw/vrouwblog/odetteblogt/24413635/__Open_brief_aan_mijn_kankers.__.html?utm_source=vrouw-nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=20150827_vrouw&utm_content=vrouw_nieuwsbrief&utm_term=