Over vrouwen – samenzijn – vrouwenkracht – yoni werk en baarmoeders

Afgelopen weekend ben ik naar een vrouwenweekend van Peruquois geweest, twee dagen van 12.00 – 18.00 uur met 150 vrouwen van alle leeftijden.

Dit is het verslag van zaterdag!

Zingen en mediteren en dansen en schudden en ademhalen en ga zo maar door. We werden zaterdag bij binnenkomst gesmudged dat betekend dat je auraveld met de rook van een bakje smeulende salie en een verenkam doorgekamd wordt en je daardoor zuiver de ruimte betreedt waar wij met elkaar de tijd gaan doorbrengen.

De ontvangst was hartelijk er stond een uitgebreide theetafel met gratis heet en koud water en heerlijke theezakjes en er lagen prachtige bananen voor de eventuele trek. Er waren verschillende winkeltjes waar allerlei vrouwelijke zaken verkocht werden daarover later meer. De workshopruimte was supermooi ingericht ronde vorm, mooie kleden langs de wanden, prachtige vaas met bloemen en een podium voor Peruquois. Ik zocht mijn eigen plekje met kleedje en kussentje en vestje en flesje water, precies op die plek die voor mij goed voelde, recht tegenover de microfoon op het podium maar niet te dichtbij, je weet maar nooit….
Toen iedereen er was en Peru ons welkom heette vroeg zij of iedereen wat dichterbij wilde komen er was nl. een ruimte rond het podium van zeker 1,5 meter die niet bezet was dus hoppa iedereen weer in beweging en hudje bij mudje op elkaar lekker vooraan zitten, nou dat deed ik dus niet! Ik zat naast een leuke buurvrouw die als enige 30 weken zwanger was en samen hebben wij diverse oefeningen gedaan.
Dag 1 bestond voornamelijk uit samenwerken met een persoon die je nog niet kende, wij waren blij met elkaar! Fijn ook voor mijzelf dat Francoise (de buurvrouw) ook al veel met zichzelf gewerkt had, zodat wij op gelijkwaardig niveau met zijn drietjes (de baby is een meisje) in de energie aan het werk waren. We sloten de zaterdag af met elkaar in een heel grote cirkel en stonden superdicht tegen elkaar een heel mooi en krachtig lied te zingen, er wordt ook veel gewerkt met de kracht van de ademhaling, doe je mond maar eens heel wijd open en laat je adem dan met een geluid, een klank los en doe dat een minuut of zo of 30 keer, dan merk je dat er wat los komt via je stembanden, dat is een vorm van ontspanning die wij in het Westerse wereldje niet meer herkennen. Een andere vorm van ontspanning gaat via de Yoni (mooi woord voor vagina), bij het winkeltje werden diverse hulpmiddelen verkocht ik noem het jade ei, of de massagestaaf. Nee niet die wij vroeger in de Wehkampgids zagen staan met een plaatje erbij van een vibrator tegen iemands wang aan, maar een ei van jade of rozenkwarts of amethist en dat breng je in je yoni in en daarmee kun je je spieren trainen en leren spannen en ontspannen. Die massagestaaf breng je ook in maar daarmee kun je ook de buitenkant van je yoni masseren en de schaamlippen en de venusheuvel om de doorbloeding van het gehele gebied te stimuleren.
Lees mijn volgende blog over verdieping en verankering, oude wijsheid en verbinding voor het verslag van zondag.

Organisator van het event https://heartfire.nl/
Informatie over het jade ei en en massagestaaf bij: Jolanda Klaassen

Haarlem, 31 mei 2017