Spirulina

Uit de nieuwsbrief van Van der Pigge

Spirulina maxima is de botanische benaming voor een kleine blauwgroene alg (familie Cyanophyceae) die amper een halve millimeter lang. Het Latijnse ‘spirulina’ betekent kleine spiraal en verwijst naar de spiraalstructuur van het algje. Al een hele tijd, meer dan 3,5 miljard jaar, is spirulina bewoner van onze aarde.

Zoutmeren

Spirulina groeit van nature alleen in verschillende alkalische zoutmeren. Deze meren voldoen aan de volgende omstandigheden: felle zon, een gemiddelde watertemperatuur van ongeveer 35°C en een alkalische pH van 9-11. Er zijn weinig organismen die onder deze extreme omstandigheden kunnen leven.

Vitaminen en mineralen

Een klein algje met maar liefst meer dan 60 werkzame stoffen. En dan ook nog licht verteerbaar; de voedingsstoffen zijn dus bijzonder goed opneembaar. Deze oervoeding behoort tot dé rijkste natuurlijke bron aan vitaminen en mineralen op onze wereldbol!

Samenstelling

Eiwit: 60-70% hoogwaardig eiwit met alle essentiële en niet-essentiële aminozuren
Vitaminen: rijk aan B12 en verder foliumzuur, B1, B2, B3, B5, B6 biotin en inositol
Mineralen: ijzer, calcium, fosfor, magnesium, mangaan, natrium, cobalt, zink, zwavel, kalium en sporen van chroom, bismuth en selium
Overig: gamma-linoleenzuur, vitamine E, betacaroteen, chlorofyl, phycocyanine, porphyrine en enzymen

Regelmatige je voeding verrijken met spirulina

  • verhoogt de vitaliteit en energie
  • helpt bij vermoeidheid
  • verhoogt de weerstand
  • ondersteunt het afslanken
  • draagt ​​bij aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel
  • voor vegetariërs een van de weinige plantaardige bronnen van vitamine B12