Tantrasex in de Linda “Geluk of Gelazer”

Nicole en Dick geven in oktober 2020 een workshopdag partnermassage!
Link naar de website www.fantasyislandmassage.nl

Lees onderstaand artikel over Jan en Caroline twee tantra trainers!

In LINDA.161 ‘GELUK OF GELAZER’ vertellen Jan (57) en Caroline (54) over ‘klaarkomen zonder zaad’.
Oftewel: tantrasex. ‘Wij gaan naakt tegen elkaar aan liggen en wachten af wat er gebeurt’. 

‘We doen het gewoon, liefst elke dag’
Caroline: “Bij tantrasex gaat het niet om zin hebben of geen zin hebben. We doen het gewoon, liefst elke dag. We schuiven in elkaar, maar anders dan bij klassieke sex gaan we niet ‘aan het werk’, om het oneerbiedig te zeggen, maar blijven bewegingloos liggen. En dan, na een tijdje, komen er een diepe rust en levendigheid over ons heen, die energie geven in plaats van energie kosten.”

 

Meditatie en nieuwsgierigheid
“Precies om die reden speelt het cliché ‘geen zin hebben’ bij tantra geen rol meer. Want bij tantra hoeft niets. Alleen samen zijn. Begrippen als geilheid en opwinding, waarmee sex doorgaans worden gedefinieerd, zijn ontoereikend als je uit wilt leggen waar het bij tantra om gaat. Meditatie en nieuwsgierigheid voldoen al beter.”

Geen doelgerichte sex
“Sex is niet langer doelgericht, werkt niet toe naar een orgasme. Bovendien: iedereen weet hoe eenzaam een orgasme je kan laten voelen. Soms, als we daar zo in elkaar liggen, gebeurt het dat we alleen maar beginnen te praten. Dat kan over van alles gaan, de kinderen, werk, maar onze verbondenheid maakt alles intiemer, waarachtiger, ook woorden. Soms ook vallen we gewoon in die houding in slaap, maar het komt ook voor dat de rust langzaam overgaat in echte opwinding, en wat er dan gebeurt lijkt ineens weer op de sex zoals veel mensen die kennen.”

Geen slaaf van verlangen
“Het grote verschil blijft dat je bij tantra nooit de slaaf bent van je eigen verlangen. Wij hebben beiden nog zelden een piekorgasme. Na jarenlange oefening lukt het Jan bijvoorbeeld om klaar te komen zonder ejaculatie, zodat hij de energie vasthoudt, en niet uitgeput in de kussens stort. Een zaadlozing komt nog maar een paar keer per jaar voor. Sex is geen gedoe meer, maar totale ontspanning en vooral: vrijheid.”